Liefde is sterker dan haat

“Do I heart my media?”

Liefde is een groot woord, vooral nu we ons steeds minder bewust zijn van de media om ons heen. Media wordt erg intuïtief, hoewel onze media zich elke dag snel ontwikkeld.

Ik vind media erg verslavend. Ik zit namelijk elke dag wel een paar uur op mijn media, zowel voor school of gewoon voor mezelf. Het is zo ingeburgerd in mijn leven, dat ik vanaf het moment dat ik opsta tot het moment dat ik naar bed ga, ermee bezig ben. Een leven zonder media is voor mij niet denkbaar. Sinds mijn geboorte leef ik al in een wereld vol met media en ben er dus mijn hele leven mee opgegroeid en daardoor ontwikkeld tot de persoon die ik vandaag de dag ben.

Verder vind ik media gevaarlijk. Het kan data van je afnemen, er zijn mensen op media die cyberpesten of mensen, zowel meisjes als jongens, kunnen zich slecht gaan voelen over zichzelf. Bijvoorbeeld wanneer ze iemands post met het “perfecte lichaam” zien. Gelukkig ben ik zelf nooit in aanraking gekomen met cyberpesten, maar ik kan me wel heel erg vinden in het onzeker raken. Elke dag zie ik wel iets op Instagram, tiktok of zelfs in appjes op WhatsApp van mijn vrienden waardoor ik onzeker word. En het gaat niet alleen om uiterlijk, maar ook om het succes van een ander. Als ik niet iets groots heb bereikt wat anderen van mijn leeftijd wel al hebben bereikt, ben ik dan slechter dan hen?

Ondanks dat dit iets slechts kan zijn, kan het juist ook motiverend werken. Het hoeft helemaal niet slecht te zijn, maar juist iets om toch trots op te zijn. En het kan je ertoe aanzetten om je eigen dromen te volgen.

Naast de nadelen die ik heb over media, ken ik ook voordelen. Media is namelijk voor mij ontspanning na een lange dag school of werk, communicatie met vrienden en familie, leren over nieuwe dingen in de maatschappij en veiligheid.

Mijn media geven mij veiligheid, omdat ik hierdoor snel in contact kan komen met mensen. Bovendien kunnen mijn ouders mijn locatie zien als ik alleen ergens in de avond heen moet.

De voordelen zorgen ervoor dat ik de nadelen die ik over media heb, door de vingers zie en echt van mijn media kan houden. Dus om terug te komen op de vraag “Do I heart my media?” is het antwoord ja!

Advertisement

Published by Life in Media

Website dedicated to the Media Life/Life in Media project of Mark Deuze, Professor of Media Studies, University of Amsterdam (The Netherlands).

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: