Why I Heart My Media

Why I Heart My Media?

De vraag waarom ik van mijn media houd vond ik best lastig, omdat ik merkte dat ik alles van media een beetje als ‘normaal’ ben gaan beschouwen door dit tijdperk.Toen ik daar weer over na dacht kwam ik tot het idee dat mijn media eigenlijk helemaal niet ‘normaal’ is, maar juist bijzonder!

Het zorgt ervoor dat ik altijd in contact kan zijn met mijn vrienden, familie en zelfs de hele wereld op elk moment van de dag. Daarnaast helpt mijn media mij op alle mogelijke manieren, als ik de weg kwijt ben (wat vaak het geval is in Amsterdam), als ik een eind moet fietsen en ik daar muziek bij nodig heb, als ik snel die leuke Zara trui wil kopen, de trein moet uitzoeken waarmee ik naar mijn lieve oma ga en om in mijn agenda te checken wanneer ik college heb.

Al deze voorgenoemde dingen (en nog veel meer) zorgen dat ik nu een super leuk leven heb waarin ik heel veel mogelijkheden heb om leuke dingen te doen: ontzettend veel feestjes/festivals die ik spot op Facebook, mijn vrienden bellen die in aan de andere kant van de wereld zitten en zo kan ik weer een heel rijtje op gaan noemen.

Ondanks dat ik mijn media geweldig vind, baal ik er soms ook van. Soms is iedereen te veel bezig met zijn/haar media waardoor we niet meer van dingen kunnen genieten zonder het aan mensen te laten weten. Ik hoop dat in de komende fase mensen hier meer bij stil gaan staan waardoor dit verminderd en alle leuke en handige dingen aan media meer gewaardeerd gaan worden.

Ten slotte wil ik graag benoemen dat ik mijn media steeds meer lief ga hebben doordat ik er heel veel over leer van Mark Deuze, en ik weet zeker dat dit zich steeds meer gaat uitbreiden.

— Rikke Prent

Social-Media-Jokes-Instagram.jpg

Advertisement

Published by Life in Media

Website dedicated to the Media Life/Life in Media project of Mark Deuze, Professor of Media Studies, University of Amsterdam (The Netherlands).

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: