Lys Blogpost

Lysian Schenk s13996908

Als ik iets zeker heb geleerd de afgelopen werken, is het dat media tegenwoordig overal zit en we het allemaal niet meer door hebben. In de lectuures van Mark Deuze is dit meerder malen naar voren gekomen en heeft mij zeker geprikkeld. Van jongs af aan ben ik al bezig met het maken van filmpjes/fotos/muziekvideos en sta ik het liefst voor de camera. Ik vind het geweldig om kunst te maken door gebruik te maken van video en dit vervolgens te promoten op een ander platform. Dit zijn de kanten waarin in media geweldig vind. Je bent vrij om creatieve keuzes te maken en je creëert altijd iets unieks no matter what. Tegenwoordig gaat het vaak over sociale media. Wat logisch is omdat het voor vele van ons een onderdeel is van je dag. Sociale media is een super breed begrip en een groot deel er van vind ik interessant en nuttig. Echter is er ook een deel wat mij minder blij maakt. De sociale druk onder mensen wordt zo enorm vergoot en dat heeft naar mijn mening een slechte invloed op de wereld. Ik vind dat we sociale media op andere manieren veel beter kunnen gebruiken. Daarin staan communicatie, onderwijs en creativiteit centraal. Het bekritiseren van anderen en maken van nutteloze tiktoks zit echt in mijn allergie. En ik vind dat dit moet veranderen. Sinds ik Media studeer ben ik achter veel dingen gekomen die ik nog nooit van dat oogpunt had bekeken. Bijvoorbeeld hoe het zit met de rechten van seksrobots en dat er al zulke geavanceerde trackings systemen zijn dat eigenlijk geen enkel wachtwoord meer een geheim is. Ik ben mega enthousiast en nieuwsgierig om de andere kanten van Media te gaan bestuderen en hopelijk ooit mijn visie delen met anderen. Media is nou eenmaal een onderdeel van ons leven en dat gaat ook zeker niet verdwijnen.  Momenteel ben ik echt mega ziek dus ik weet echt niet of deze kleine blog enige duidelijkheid geeft over hoe ik naar media kijk, maar dit is mijn visie in het kort. Liefs lysssss

Advertisement

Published by Life in Media

Website dedicated to the Media Life/Life in Media project of Mark Deuze, Professor of Media Studies, University of Amsterdam (The Netherlands).

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: