Media als Zuurstof

De mens bestaat al een hele tijd, als we over de moderne mens praten (Australopithecus anamensis) kunnen we ervan uitgaan dat wij al vier miljoen jaar over de aardbol slenteren. Het was een stuk moeilijker om als mens zijnde te overleven dan nu, toch zijn dezelfde dingen nog steeds van cruciaal belang om goed te kunnen functioneren. Water, eten en zuurstof, eigenlijk zijn deze drie dingen altijd wel zo gebleven maar je kan zeggen dat voor iedereen die nu in een moderne samenleving woont er in ieder geval één belangrijk iets is bij gekomen: Media.

Als persoon kan ik niet meer zonder media, natuurlijk zijn er dingen in de media die mij niet aanspreken en waar ik geen seconden naar omkijk. De een vindt dit leuk en de ander dat, maar media in het algemeen is iets waar vele van ons niet meer zonder kunnen leven. Tiktok, het NOS-journaal, Facebook, WhatsApp, Snapchat, bellen, de krant en ga zo maar door. Al deze mogelijkheden om geprikkeld te worden zijn een vorm van leven geworden. Het is belangrijk voor mij om op de hoogte te blijven over mijn favorieten beroemdheden, of wat er in de wereld speelt. Deze nog altijd groeiende markt zal voor de komende tientallen jaren een plek in mijn hersenen hebben met de omschrijving ”onmisbaar”.

Het is naar mijn mening iets goeds dat dit in mijn/ons leven is gekomen, al deze informatie die je anders zou moeten missen, het gemak dat je kan afspreken met vrienden/collega’s of het plezier dat je ervaart wanneer je beste vriend een meme naar je stuurt, dit zijn allemaal factoren waardoor ik media (bijna) zal zien als mijn Zuurstof.

Freek Baars 14004186

Advertisement

Published by Life in Media

Website dedicated to the Media Life/Life in Media project of Mark Deuze, Professor of Media Studies, University of Amsterdam (The Netherlands).

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: