Why I (and my parents) love my media:)

In 2016 was ik samen met mijn broertje een maand in Californië en na twee dagen ging mijn iPhone opeens kapot. En raad eens wat? Ik vond het helemaal niet erg! Ik voelde mij namelijk onafhankelijk van de media. Zoals dat nog een beetje het geval was toen ik klein was – ik ben stiekem ook erg blij dat ik in 1996 ben geboren en nog heb meegemaakt hoe het was toen de invloed van de media nog niet zo groot was als nu.

Als ik nu echter denk aan die maand zonder mobiel in Amerika, was dat onafhankelijke gevoel eerlijk gezegd nogal naïef van mij. Inmiddels is het mij ook wel duidelijk geworden dat de media tegenwoordig overal en altijd om ons heen zijn, ook al doet je iPhone het even niet. En ondanks dat ik niet echt zeker weet of ik dat idee nou helemaal het einde vind, ben ik wel erg blij dat ik vandaag de dag in een paar simpele klikken toegang heb tot bijna alle films en op een positieve manier verdrink in de enorme hoeveelheid gemakken en haast oneindige mogelijkheden. De mogelijkheden die ervoor zorgden dat ik op de computer van ons hostel in Los Angeles mijn ouders via de mail kon vertellen dat mijn broertje en ik er gelukkig nog waren. En dat vonden mijn ouders ook wel fijn!

Indy van de Poll

Advertisement

Published by Life in Media

Website dedicated to the Media Life/Life in Media project of Mark Deuze, Professor of Media Studies, University of Amsterdam (The Netherlands).

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: