Een wereld zonder media is mij niet meer voor te stellen. Een maand zonder telefoon of laptop is mij ook niet meer voor te stellen. Ooit ben ik twee weken zonder telefoon/internet/media gegaan. Heb ik het gemist? Nee. Was het een keuze? Nee. De reden dat ik geen enkel medium heb gebruikt in die twee weken was omdat het ook echt niet kon. Toch is het gek dat ik het niet gemist heb, maar het allereerste wat ik deed toen ik mijn telefoon weer in handen had was al mijn berichten lezen en op iedereen reageren, Facebook checken tot dagen terug en urenlang filmpjes bekijken op Youtube. Ik houd van media omdat deze mij in contact brengen met mensen die ik goed ken, vaag ken en helemaal niet ken. Ik houd van media omdat zij mij kunnen vertellen wat er in de wereld gebeurt. Ik houd van media omdat ik kan laten zien wat er in mijn leven gebeurt, en omdat ik in een oogopslag kan zien wat er een paar jaar terug in mijn leven gebeurde. Ik houd van media omdat zij positiviteit in mijn leven brengen. Ik kan mij niet meer voorstellen dat als ik iets heb meegemaakt, dit niet meteen kan delen. Ik vind het fijn om op de hoogte te zijn, in mijn bed met mensen kan praten die op dat moment niet in mijn kamer zijn en om hersenloze snapchatstory’s van mijn vrienden te bekijken. Media zoals Facebook, Instagram en Snapchat komen vaak negatief aan bod omdat zij vaak alleen de ‘goede’ kanten van mensen laten zien. Ik ben het hiermee eens, maar ik vind dat dit juist positief is. Omdat ik graag leuke dingen wil delen op sociale media, ga ik ook vaak leuke dingen doen. Als ik op Snapchat een leuk verhaal wil plaatsen, moet ik ook wel de deur uit om hier wat van te maken. Nep is het niet want dit gebeurt op dat moment wel in mijn leven. Aangestuurd is het wel soms, maar ik vind dit niet negatief. Ik houd van media omdat zij mij veel brengen in het leven, en ik zonder media niet zou zijn wie ik nu zou zijn.

media

Advertisement

Published by Life in Media

Website dedicated to the Media Life/Life in Media project of Mark Deuze, Professor of Media Studies, University of Amsterdam (The Netherlands).

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: