Ik hou van mijn media

Ik hou van mijn media omdat ze een ontelbare hoeveelheid mogelijkheden bieden. Het maakt mijn leven een stuk gemakkelijker. Sociale media maken mogelijk dat ik in contact kan blijven met mensen om wie ik geef. 

Google Maps is een van mijn grootste raadgevers, ik heb namelijk het richtingsgevoel van een poffertje. Ik zou niet weten welke kant ik op zou moeten zonder de verhelderende stem van Google Maps die mij de weg wijst. Al deze handigheden zijn fantastisch en ik zou ze niet willen missen, toch zijn ze bijzaak. 

De hoofdreden van mijn liefde voor media is namelijk mijn passie voor film en theater, dit is al heel vroeg ontstaan. Als klein meisje keek ik het allerliefste iedere avond een van mijn favoriete Disneyfilms. Film en theater spelen zo’n grote rol in mijn leven, ik zou niet weten wat ik zonder media voor hobby’s zou hebben. Sterker nog, ik wil er niet over nadenken. 

Media bestaan al honderden jaren, toch ben ik blij dat ik een ‘millenial’ ben. Ik geniet van discussies over de nieuwste filmreleases, IMDB-ratings en recensies. Media brengen mensen samen om over onderwerpen te communiceren waar je hart sneller van gaat kloppen. 

Er zitten absoluut ook negatieve kanten aan de media, deze heb ik ook zeker ervaren. Jezelf vergelijken met de perfecte plaatjes op Instagram, of je eenzaam voelen door allerlei ‘live’ berichten van feestjes die te gek lijken. Dit soort situaties kunnen absoluut als vervelend ervaren worden. Echter ben ik me gaan realiseren dat ik het zelf in de hand heb, of ik in deze media meega en of ik mezelf hierdoor laat beïnvloeden. FOMO is voor mij verleden tijd, ik concentreer me op dat wat ik leuk en belangrijk vind. 

Ondanks het feit dat media ‘ubiquitous’ is, ik bepaal zelf hoe ik er mee omga. Daarom hou ik van mijn media. 

Studentnummer: 13834649

Advertisement

Published by Life in Media

Website dedicated to the Media Life/Life in Media project of Mark Deuze, Professor of Media Studies, University of Amsterdam (The Netherlands).

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: