Haat-liefdeverhouding

De haat-liefdeverhouding die ik met media heb, ervaar ik maar met weinig andere dingen zo sterk. Van de films die ik kijk en de muziek waar ik naar luister tot aan de foto’s die ik maak, ze voelen als een deel van mij. 

Media kan mij inspireren, verbinden en dingen leren. Dit is het stukje waarbij ik liefde voel voor media en dankbaar ben voor haar bestaan.

Media kan mij ook mezelf laten verliezen, vergelijken en verdwalen. Ik ben nooit volledig bewust dat dit gebeurd op het moment zelf. Pas wanneer ik mijn telefoon het liefst weg wil gooien en hoop dat het in duizenden stukjes breekt, voel ik de leegte waar (social) media mij soms mee achter laat. De vraag ‘wat ben ik nou aan het doen?’ stel ik mijzelf dan ook te vaak achteraf. Misschien haat ik media soms omdat ik er afhankelijk van ben. Ik kan niet zonder. Niemand kan zonder. Het laat mij zien dat ik als mens makkelijker te verleiden of in sommig geval te misleiden ben dan ik denk. Media is zo vanzelfsprekend geworden, dat er echt even stil bij staan niet vaak meer gebeurd. Maar wanneer ik dit wel doe, merk ik dat een gevoel van fascinatie uitstijgt boven de haat en liefde die ik voel. 

studentnummer: 14009447

Advertisement

Published by Life in Media

Website dedicated to the Media Life/Life in Media project of Mark Deuze, Professor of Media Studies, University of Amsterdam (The Netherlands).

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: