Perfecte escape

Films, series en tv. Dat zijn mijn manieren om uit deze wereld te ontsnappen. Ik steek het nooit onder stoelen of banken dat ik (nog) niet tevreden ben met dit leven. Ik ben niet de meest extroverte en ik heb best weinig vrienden, die ik nu we van de middelbare af zijn heel weinig zie. Mijn leven is saai en niet bijzonder. Hierdoor ben ik eigenlijk altijd al op zoek geweest naar een soort escapisme. Dit heb ik gevonden in films, series en tv. Als ik iets kijk vergeet ik de wereld om mij heen. Ik kan mezelf dan uitschakelen en voel ik mij ook echt de karakters van de film of serie. Ik kijk dus niet, maar ik beleef het echt. Op zo’n moment voel ik mij significant voor de wereld, alsof ik ook echt gezien wordt. Deze zoektocht naar het vluchten uit deze realiteit is ook de hele reden waarom ik media & cultuur ben gaan studeren. Doordat ik weet hoe belangrijk deze vlucht voor mij is, wil ik dit gevoel later gaan bieden aan mensen die hier ook naar op zoek zijn. We leven in een harde wereld met veel mensen waarvan de naam waarschijnlijk nooit door de wereld gekend zal worden. Als ik er later voor kan zorgen, samen met mijn media, dat die mensen zich ook maar voor een klein moment significant voor de wereld voelen, zoals ik dat voel als ik iets kijk, denk ik dat ik eindelijk tevreden ben met mijn leven. Daarom hou ik zo van mijn specifieke media.

13997785

Advertisement

Published by Life in Media

Website dedicated to the Media Life/Life in Media project of Mark Deuze, Professor of Media Studies, University of Amsterdam (The Netherlands).

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: