Ik ”houd” van media

 Liefde is een breed begrip en kent ontelbare definities.

Media is overal en kan niet uitgeschakeld worden. Door media ligt letterlijk de hele wereld aan je voeten. Het biedt je de mogelijkheid om binnen een paar seconden contact te maken met je geliefden, die wellicht mijlenver van je verwijdert zijn. Neem bijvoorbeeld de app Facetime of Skype. Door middel van deze apps  kun je elkaar spreken en zien via je beeldscherm. Hierdoor kan je jouw persoonlijke verhalen, passies, en emoties delen ondanks je niet bij elkaar bent.

Zelf heb ik een haat-liefde relatie met media. Het gemak wat ik ervaar door media is ontzettend prettig. Sinds kort woon ik niet meer thuis, hierdoor hecht ik steeds meer waarde aan media. Wanneer ik het thuisfront mis kan ik snel een belletje plegen om weer even de vertrouwde stem van een familielid de horen.

Maar er ontbreekt toch een essentieel element, wat media je niet kan bieden: aanraking. Een hand op je schouder als teken van trotsheid, een aai  over je bol als teken van vertrouwen en een stevige knuffel als teken van liefde. Hoewel media je geliefd kan laten voelen, zal het nooit het gevoel evenaren van een warme liefdevolle knuffel. 

Studenten ID: 12685542

Advertisement

Published by Life in Media

Website dedicated to the Media Life/Life in Media project of Mark Deuze, Professor of Media Studies, University of Amsterdam (The Netherlands).

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: