Een probleemloze media wereld

Houden van zou ik ‘vertalen’ als niet zonder kunnen. In deze tijd is het natuurlijk überhaupt heel lastig om zonder media te kunnen. Media zijn overal en je zou erg je best moeten doen om ze te vermijden (ik bedoel, zelfs deze blog post typ en post ik via media?). Dus ik ga het niet eens proberen te vermijden.

Maar de reden waarom ík van mijn media houd, is omdat de echte wereld soms een beetje te veel voor me wordt. Hoe fijn vind ik het dan om te kunnen ontsnappen naar de ‘media wereld’.. al is het maar nutteloos scrollen tussen de memes op Insta, verdwijnen in een goed boek of serieus kunnen vluchten naar een hele andere wereld.

Dit laatste gebeurt bij mij altijd als ik Netflix kijk. Volgens mijn schermtijd op mijn telefoon kijk ik ongeveer 23 (!?) uur per week Netflix. Dit geeft aan hoe vaak ik wil ontsnappen aan de stress en de negatieve dingen van m’n wereld. Met series als de series van The Real Housewives Of … en The Big Bang Theory lukt dit voor mij heel goed. Kijken naar mensen die gewoon hun leven leven, eten en drama hebben terwijl ik verdrietig of boos ben, stress of een probleem heb, is voor mij de beste oplossing die er bestaat. Ik hoef niks te doen: gewoon kijken naar mijn telefoon en binnen een aantal seconden bevind ik me al in hun wereld (=de media wereld) en bestaat mijn wereld even niet meer. Ik word er heel rustig van en ik zou dus niet zonder mijn media kunnen. En niet zonder kunnen… betekent houden van.  

Student number:  14101270

Advertisement

Published by Life in Media

Website dedicated to the Media Life/Life in Media project of Mark Deuze, Professor of Media Studies, University of Amsterdam (The Netherlands).

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: