Mijn liefde voor media

Voordat ik aan deze studie begon heb ik mezelf nog nooit afgevraagd waarom ik eigenlijk van media houd. Ik ben opgegroeid met media en heb het dan dus ook altijd vanzelfsprekend gevonden. Ik hield altijd al wel van media maar de laatste maanden ben ik er meer en bewuster van gaan houden dan ooit tevoren.

Ik hield altijd al van media omdat het mij kon vermaken, het hielp me te ontsnappen aan de realiteit en soms bracht het me juist de realiteit die ik even nodig had. Hoeveel vermaak media kan brengen is iets waar ik bewuster van ben geworden tijdens de lockdowns. De afgelopen weken heb ik ook gemerkt dat media niet alleen als vermaak dient in mijn leven maar ook als een hulpmiddel.

Voor mijn studie ben ik naar Amsterdam verhuist vanuit een klein dorpje dus dat was nogal een grote verandering. Media heeft mij geholpen sinds ik in Amsterdam woon en doet dat nog steeds elke dag. Het helpt mij de weg te vinden, want om eerlijk te zijn zou ik nergens op tijd aankomen zonder google maps. Het helpt mij contact te houden met alle nieuwe mensen die ik leer kennen en het zorgt ervoor dat ik nog contact kan houden met mijn vrienden en familie die wat verder weg wonen. Ook helpt media mij als ik even niet weet hoe iets moet, één google search en ik heb het antwoord.

Kortom, ik houd van media omdat het mij kan helpen en omdat het mij kan vermaken. Ik kan en wil me geen leven zonder voorstellen.

Student number: 13983652

Advertisement

Published by Life in Media

Website dedicated to the Media Life/Life in Media project of Mark Deuze, Professor of Media Studies, University of Amsterdam (The Netherlands).

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: