Haat-Liefde relatie

Dit zijn enkele redenen waarom ik wel en niet van media hou.

Ik kan contact houden met mijn familie en vrienden, wanneer ik niet bij hen in de buurt ben. Zo was mijn beste vriendin in groep 8 verhuist naar Singapore. Door media en de telefoon werd die afstand toch gelukkig wat kleiner, omdat ik elke dag met haar kon bellen.

Een andere rede waarom ik van social media hou is, dat ik me er meer veilig door voel. Zo kan ik iemand bellen als ik alleen in de avond over straat loop. Als er iets gebeurd kan je ook snel de politie inlichten. Deze veiligheid, van dat iedereen constant weet waar je bent, kan ook negatieve gevolgen hebben. Je weet precies wie met waar is en wanneer. Je kan hierdoor fear of missing out krijgen. Daarnaast is het ook weer heel leuk om je herinneringen vast te leggen op social media zoals bijvoorbeeld Instagram of snapchat. 

Kortom, aan de ene kant hou ik van media het geeft me de mogelijkheid lekker op de bank tv te kijken met vrienden, de informatie op te zoeken die ik wil of contact te houden met vrienden die niet in de buurt wonen. Aan de andere kant lever je een gedeelte van je privacy in en niet iedereen wordt daar gelukkig van.

13927531

Advertisement

Published by Life in Media

Website dedicated to the Media Life/Life in Media project of Mark Deuze, Professor of Media Studies, University of Amsterdam (The Netherlands).

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: