Media & Ik

Ik kan mijzelf nog herinneren dat ik mijn eerste Nintendo DS kreeg voor mijn vijfde verjaardag. Ik kan mijzelf ook nog herinneren hoe ik elke dag de film ‘Cars’ opnieuw en opnieuw keek toen ik een jaar of vier was. Of dat ik na school met vrienden ging afspreken om Mario Kart op de Wii te spelen. Dit zijn mijn eerste echte herinneringen aan games en films die natuurlijk vallen onder media en deze zijn goud waard. Voor mijn gevoel maken ze mij namelijk wel een soort van wie ik nu ben.

Naarmate ik ouder geworden maak ik veel meer gebruik van media dan vroeger. Ik zit elke dag op mijn telefoon op apps als Instagram, Tiktok, Snapchat, Whatsapp en nog veel meer. Ik vind het erg leuk om op mijn telefoon met vrienden te praten, het nieuws te volgen, memes voorbij te zien komen en films kijken. Alleen soms wens ik wel dat ik wat minder achter mijn telefoon zit. Dat zou mij namelijk wat meer tijd geven om meer ‘echte’ leuke dingen te doen, zoals mijn vrienden vaker in het echt zien. 

Media is echt overal en iedereen is met elkaar verbonden en dat vind ik erg goed, maar soms denk ik wel eens na over een wereld zonder telefoons, televisies, radio’s enzovoort. Ik ben erg benieuwd hoe dat zou zijn en wat er allemaal anders zou zijn. 

14010992

Advertisement

Published by Life in Media

Website dedicated to the Media Life/Life in Media project of Mark Deuze, Professor of Media Studies, University of Amsterdam (The Netherlands).

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: