Do I heart my media? 

De gevoelens die ik naar de huidige vorm van media heb, en dan voornamelijk naar social media, lopen ontzettend uiteen. Ik zal me in deze post dan ook focussen op social media.

Ik breng een groot deel van mijn dag door op instagram, snapchat en tiktok. Dit is vermakelijk, maar ook ontzettend vermoeiend. Door social media kan ik contact onderhouden met vrienden die ik weinig zie, heb ik wat te doen wanneer ik me verveel en kan ik mijn mening, foto’s en video’s met mensen delen. Ook krijg ik een inkijkje in het leven van anderen. Dit zijn de dingen waardoor ik social media blijf gebruiken, en die ik als positief ervaar. 

Anderzijds kan ik me door social media ook heel neerslachtig voelen. Door mijn leven constant te vergelijken met dat van bijvoorbeeld influencers, het hebben van bepaalde angst bij het plaatsen van een foto om niet ‘leuk genoeg’ te zijn of berichten die leiden tot conflicten door miscommunicatie. Ik vraag me vaker af of de nadelen van social media de voordelen onderhand niet overschaduwen.

Toch kan ik me niet voorstellen hoe het leven nu zou zijn zonder social media. Het idee geeft me op een bepaalde manier FOMO (fear of missing out) die me nog oncomfortabeler maakt dan de media nu zelf doet.

Dus ga ik met gemengde gevoelens toch maar door met het gebruiken van social media. Ik blijf mijn leven delen en dat van anderen bekijken, hoe goed of hoe slecht ik me daar ook bij voel. Ik ben bang dat ik anders te veel mis. 

Studentnummer: 13772724

Advertisement

Published by Life in Media

Website dedicated to the Media Life/Life in Media project of Mark Deuze, Professor of Media Studies, University of Amsterdam (The Netherlands).

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: