Why I heart my media?

De lijn tussen liefde en haat is erg dun. Waar je op een moment van kan houden, kan je zo ook weer verachten. Zo zit dit voor mij ook met media. De hele dag door maak ik gebruik van media. Van het moment dat ik opsta en tijdens het ontbijt door tiktok scroll, totdat ik weer in slaap val terwijl er nog een filmpje op mijn telefoon per ongeluk aanstaat. Er wordt door mij en door bijna iedereen verwacht dat die media de hele tijd werken en 24 uur per dag voor ons klaar staan. Maar media zijn ook niet perfect en dat uit zich meestal op de voor ons onhandigste momenten. 

Moet je net iets printen, maar besluit je printer er mee op te houden. Heb je een belangrijk zoomgesprek en valt je wifi de hele tijd uit. De eindelijke onthulling van Wie is de mol? en Ziggo heeft een storing. 

Op dat soort momenten zou je het liefst al je apparaten het raam uit willen smijten. Maar toch gaat het vaker goed dan slecht. Wij als mensen zijn sneller gericht op de dingen die misgaan, dan elke keer dat iets wel lukt. Dat is waarom ik meer van mijn media houd dan het haat; het is net als met mensen en werkt niet altijd mee en dat kan ik accepteren.

st.nr.: 13983970

Advertisement

Published by Life in Media

Website dedicated to the Media Life/Life in Media project of Mark Deuze, Professor of Media Studies, University of Amsterdam (The Netherlands).

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: