Waarom ik van media hou

Ik hou van media omdat het er altijd voor me is. Ik weet nog dat een paar maanden geleden de servers van YouTube niet meer werkten en dat ik me toen besefte hoe afhankelijk ik eigenlijk was van dat ene filmpje wat ik zou kijken voor ik naar bed ging. Media is voor mij een ochtend, middag en avondroutine geworden en omdat ik ‘in’ media leef maak ik mij ook geen zorgen over mijn afhankelijkheid ervan, zolang het maar geen obsessie/verslaving wordt. De lopende kraan aan constante informatie die je tot je kunt nemen moet namelijk ook soms dicht kunnen, zodat je je kunt focussen op bijvoorbeeld studeren.

Iets wat ik wel minder leuk vindt aan media is dat veel mensen denken dat ze in elke discussie een kant moeten kiezen. Ik heb soms het idee dat ik de enige ben die van sommige dingen niks vindt, terwijl dat vaak heel bevrijdend kan zijn. Voordat ik de grote wereldproblemen op ga lossen lijkt het me dan slimmer om bijvoorbeeld eens mijn dekbed te verschonen, of mijn kledingkast op te ruimen.

De media waar ik het meest van hou zijn toch eerder films en games dan de sociale media, omdat het mij de mogelijkheid geeft om een ervaring te hebben in een hele andere fictionele wereld. Dit zijn dan ook de media waar ik het meeste tijd mee doorbreng.

13088548

Advertisement

Published by Life in Media

Website dedicated to the Media Life/Life in Media project of Mark Deuze, Professor of Media Studies, University of Amsterdam (The Netherlands).

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: